Katten trimmen

Bij vachtproblemen van uw kat, bied ik de helpende hand. Vachtproblemen die bij de langharige en halflang harige kattenrassen vaak voorkomen. Maar ook de kortharige katten kunnen vachtproblemen krijgen omdat zij zelf hun vacht niet meer schoon kunnen houden door medische problemen zoals artrose.

Vachten die niet goed bijgehouden worden, krijgen klitten en raken vervilt. De kat zelf kan dit niet meer oplossen. Viltplaten zitten dicht op de huid waardoor ongemak en pijn ontstaat. Als de kat toch zelf probeert het vilt los te trekken, is de kans op huidbeschadiging groot. Een trimbeurt is dan noodzakelijk.

Als kattentrimster help ik uw kat door de vacht te kammen, klitten te verwijderen en viltplaten weg te scheren. Daarbij werk ik huid- en vachtvriendelijk. Er wordt niet meer haar verwijderd dan noodzakelijk is om te voorkomen dat uw dier in een staat van continue rui terecht komt. Bij het scheren worden alleen de probleemgebieden aangepakt.

De houding en lichaamstaal van uw kat kan ik als kattengedragsdeskundige snel herkennen en goed lezen. Ik zal daar bij mijn trimwerkzaamheden zo goed mogelijk rekening mee houden. Desondanks zullen de meeste katten niet dol zijn op een trimbeurt. Het gedrag van uw kat is mede bepalend voor de vraag waar en hoe de trimbehandeling plaats kan vinden.

Ik kan bij u aan huis trimmen wanneer de kat dit ook toelaat. De ervaring leert echter dat katten in eigen huis niet goed te trimmen zijn. Ik kan uw kat ook trimmen in een aparte ruimte bij dierenartsenpraktijk Hornstra in Arnhem. Zo nodig kan uw kat hier ook onder narcose getrimd worden. Hoewel narcose niet de voorkeur heeft, kan het gedrag van de kat (agressief gedrag) dit noodzakelijk maken.

In overleg met u zal ik bespreken wat voor uw kat de beste aanpak is. Zodat de kat na de trimbehandeling weer lekker in zijn vel zit.