Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem Remedies zijn in de 20ste eeuw ontdekt door de Engelse arts dr. Bach. Deze arts heeft van 38 bloemenbloesems tincturen gemaakt met een specifieke werking. De achterliggende idee is dat de energie van deze bloesems via een speciaal procedé is vrijgekomen en voor mens en dier gebruikt kan worden.

De werking van de Bach Bloesem Remedies

De bloesemremedies kunnen de emotionele gesteldheid van mens en dier weer in balans brengen. Wanneer er sprake is van een verstoring van het emotionele evenwicht. De remedies zijn geen medicijn en kennen geen bijwerkingen. Dr. Bach heeft de Remedies in 7 verschillende groepen in gedeeld. Zo zijn er remedies die specifiek bij angst of onzekerheid ingezet kunnen worden.

Bach Bloesem Remedies: een ondersteunend middel bij gedragsproblemen

Bij gedragsproblemen is gedragstherapie de aangewezen weg. Naast gedragstherapie kan het wenselijk zijn om een ondersteunend middel in te zetten. Afhankelijk van het karakter van de kat en het soort probleemgedrag, zijn de Bach Bloesem Remedies goed bruikbaar.

Inzet Bach Bloesem Remedies is maatwerk

Wanneer de keuze op de bloesemremedies valt, dan stel ik een flesje op maat samen voor de kat. Op basis van een Bach consult of een gedragsconsult zijn het karakter van het dier en het probleemgedrag geanalyseerd. Op basis van de werking van de 38 remedies, stel ik een mix van maximaal 7 remedies samen. Tijdens de nazorgperiode kijk ik naar het effect van de remedies op het gedrag van de kat.