Passie voor dieren en in het bijzonder katten

Mijn passie voor dieren heb ik al sinds ik een kind ben. Een eigen kat Poetsie in ons huis en buurtkatten die bij ons aan kwamen lopen. Tijdens de studietijd huisdieren in studentenhuizen waaronder hond Basje. Mijn eerste eigen poes Monkey die een nestje kreeg. Dochter Dodo bleef bij ons wonen en daar kwam na enige tijd Zwervertje bij die aan kwam lopen. Katten hebben niet het enige leven en na het overlijden van mijn drie katten, zijn de asielkatjes Sjors en Sjimmie tegelijk in huis gekomen. Helaas zijn ook deze dieren overleden. Een leven zonder katten, is voor mij geen aangenaam bestaan. En zo kwam zwangere Sabby bij mij in huis en zij is samen met dochter Boefie bij mij blijven wonen.

De ontwikkeling van mijn professionele loopbaan als kattengedragsdeskundige

Gestart als vrijwilligster op het asiel de Hof van Ede (2011)

In 2011 ben ik als vrijwilligster gaan werken op het asiel. Daar werkte ik met katten waarbij ik hen veel aandacht gaf, observeerde en ondertussen rustig de verblijven schoonmaakte. Op een gegeven moment ben ik asielkatten bij mij in huis op gaan vangen als gastgezin van het asiel. Door dit vrijwilligerswerk ontstond de behoefte om een opleiding te gaan volgen. Dat werd het Honden- en Kattenbesluit dat ik in 2012 met een diploma heb afgerond. Met deze opleiding kon ik aan de slag als beheerder van een asiel of pension.

Catvise gaat van start met gedragstherapie voor de kat (2014)

Door regelmatig meer met katten te werken, kreeg ik de behoefte om meer van katten en hun gedrag te weten te komen. Dat werd de opleiding Gedragstherapie voor de Kat aan de Tinley Academie. Mijn enthousiasme voor de kat nam steeds meer toe. In 2014 heb ik mijn eigen bedrijf Catvise opgericht en ben ik als kattengedragstherapeut aan de slag gegaan. Na diplomering als kattengedragstherapeut in 2015, heb ik mij aangesloten bij Tinley, Gedragstherapie voor Dieren.

Catvise breidt dienstverlening uit met kattenzorg en Bach Bloesem Remedies (2016)

Tijdens de opleiding tot gedragstherapeut, is ook aandacht besteed aan alternatieve middelen die als ondersteuning bij gedragstherapie ingezet kunnen worden. Zo kwam ik ook iets te weten over de Bach Bloesem Remedies. Opnieuw was mijn interesse gewekt en startte ik met de opleiding Bach Bloesem Remedies. Na diplomering in 2018 kon ik als Bach Bloesem consulent aan de slag. Ondertussen breidde ik de bedrijfsactiviteit van Catvise uit met kattenzorg bij mensen in huis of bij mij in huis op de kattenkamer.

Catvise breidt dienstverlening verder uit met katten trimmen en gastdocentschap (2021)

Asielkatten

Bran en Jorah

In al mijn werk met katten, kwam ik ook katten tegen met vachtproblemen. Klitten en vilt die een helpende hand nodig hadden. Dus werd getart met de Opleiding Katten Trimmen die met enige Corona vertraging werd afgerond in 2021. En sinds dat moment kon ik vanuit Catvise katten gaan trimmen.

In dit jaar ben ik ook gestart als gastdocent aan de Tinley Academie bij de opleiding gedragstherapeut voor katten. Ik verzorg één lesdag over diverse soorten probleemgedrag die je als gedragstherapeut in de dagelijkse praktijk tegen komt. In de laatste module van de opleiding gaan studenten zelf aan de slag met casussen. Als docent kijk ik een aantal van deze casussen na.

Opvang van asielkatten

Sabby was de eerste asielkat die ik in 2013 heb opgevangen als gastgezin van het asiel in Arnhem. Haar nestje bestond uit vijf kittens waaronder dochter Boefie. Sindsdien is de opvang van asielkatten in een speciale opvangkamer bij mij in huis doorgegaan. Inmiddels heb ik zo’n 60 verschillende katten en kittens in de afgelopen jaren opgevangen. Zwangere poezen, kittens met en zonder moeder, gewonde katten en de laatste jaren vooral angstige en verwilderde katten. Als gedragsdeskundige kan ik deze dieren een goede opvang bieden en met name de verwilderde asielkatten resocialiseren zodat ze herplaatst kunnen worden.